Capgemini 147

Grouping of employees from 6 sites located in Ile-de-France on a single site.

Fit-out for a flagship at the heart of innovation, which embodies Capgemini’s “power of one” strategy and encourages synergy between the 6 companies and brands.
Project co-created with teams of innovation consultants from Capgemini Consulting.

A showcase of the skills and know-how of Capgemini and its Capgemini Invent and Sogeti brands, the "147" was designed to match the culture of collaboration and reflect the Group's philosophy. This is the meaning of the name that was chosen by the collaborators, "One for Seven" or 147, to echo both the geographic location of the building and the 7 values ​​of Capgemini.

This project is part of a global plan for real estate transformation and modernization, carried out for three years, consisting in consolidating the various sites of the Group to offer the functionalities and services corresponding to the real needs of the employees.

Assisting the Project Owner

  • Space strategy
  • Co-creation
  • Technical and functional scheduling
  • Architectural and technical design
  • Change management
  • General contractor for layout work
  • Lead contractor for furniture

 

Capgemini - Accueil

The reception terminal and its monumental light

Capgemini - Accueil

The waiting area is furnished in an outdoor spirit with a cabin and trees

The 8th floor: the key point of the project

Capgemini - Gradins

The bleacher, a space for discussion

Capgemini - Cafétéria

The cafeteria, next door

Capgemini - Cafétéria

Counter service of drinks prepared by a barista

Capgemini - Espace jeux

The games and relaxation area, behind the bleacher

Capgemini - 8e étage

On the other side, an informal workspace, playing the card of inside / outside

 
Capgemini - Rooftop

The door passed, we discover the huge rooftop

Capgemini - Rooftop

A space to relax

Capgemini - Rooftop

to walk

 
Capgemini - Rooftop

or to play!

 

The work floors

 

 

 

 

 

 

Support spaces

One of the many lounge spaces

A relaxation area, here in concrete version

 

Relaxation area, here in wood version and pastel colors

The Council room

The Council room and its huge custom-made Corian® table